Αποδοχή και ΠροσαρμογήΌλες οι εποχές έχουν τη χάρη τους και τις ομορφιές τους, όμως η άνοιξη είναι για τους περισσότερους η αγαπημένη εποχή. Ο κάθε ένας την αγαπά για τους δικούς του λόγους. Είναι η εποχή που θα φτερουγίσει ο καημός, όσο μας πίκρανε κι όσο μας πόνεσε, όπως λέει και το τραγούδι, θα ανοίξουμε το παράθυρο και θα μπει ένας καινούριος θεός. Μουσικά, λοιπόν, αυτή τη φορά θα ξεκινήσω το άρθρο μου επισημαίνοντας ότι την Άνοιξη μπορούμε να τη φέρουμε σε κάθε εποχή. Η Άνοιξη που ποθούμε και ανυπομονούμε να έρθει είναι ένα δικό μας κομμάτι που αγαπάμε και θέλουμε περισσότερο να ζει στο σήμερα και το τώρα. Μπορούμε να το κάνουμε πράξη! 

Γονείς και παιδιά που σήμερα βιώνετε μία νέα ιδιόρρυθμη πραγματικότητα ξεκινήστε να χαμογελάτε, μόλις ξυπνάτε και αρχίζετε την κάθε μέρα σας. Όσο στραβά και δύσκολα αν εξελίσσετε η μέρα σας στην πορεία προσπαθήστε να την αλλάξετε. Όλες οι αλλαγές ξεκινάνε από την αποδοχή μας. Είτε καλοδεχούμενες είτε όχι συμβαίνουν. Το παρόν είναι ΔΩΡΟ και είναι καλό να μην το μαυρίζουμε με σκούρα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας αλλά να προσπαθούμε να βρίσκουμε τα ανοιχτόχρωμα και τα φωτεινά γεγονότα. Συνήθως αυτά τα γεγονότα φαντάζουν μικρά καθημερινά στο μυαλό μας και δεν τα δίνουμε τη σημασία που τους αξίζει. 

Ήρθε λοιπόν η εποχή να αφιερώσουμε το χρόνο και τη διάθεση που τους αξίζει! Οι αλλαγές από τη ρουτίνα που είχαμε συνηθίσει είναι πολλές και κάποιες φορές μας φαίνονται απροσάρμοστες στο τωρινό μας πρόγραμμα. Είναι λογικό και σε κάποιες συνήθειες μας αποτελεί πραγματικότητα. Παρόλα αυτά ήρθε νομίζω η ώρα να αποκτήσουμε νέες συνήθειες, με λιγότερες εξαρτήσεις και αναγκαστικά καθημερινά προγράμματα που έπρεπε να λειτουργούν με αυστηρότητα ώστε να είναι αποτελεσματικά. Θεωρώ ότι τα όρια που βάζει ο καθένας μας στην καθημερινότητα του φέρνουν την ηρεμία-αρμονία που χρειάζεται. 

Η αποδοχή και η προσαρμογή σε μία άλλη εποχή θα μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε στα νέα δεδομένα. Για τους μικρούς μας φίλους θα είναι πιο απλοϊκά τα πράγματα, για τους αγαπημένους μας γονείς δεν θα είναι δύσκολα αλλά λίγο πιο περίπλοκα. Ο τρόπος υπάρχει αρκεί να τον αναζητήσετε και να θέλετε να τον επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ο καθένας. Η διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και των γεγονότων έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα, η οποία πάντα υπάρχει. 

Επομένως το κάθε τι ο καθένας μας θα το αντιμετωπίσει διαφορετικά. Εσείς που θεωρείτε ότι πιέζεστε και χάνετε την υπομονή σε μία μη διαχειρίσιμη 100% από εσάς γενική κατάσταση που επικρατεί, σκεφτείτε ότι ανήκετε σε ένα σύνολο αν όχι το γενικό, το οικογενειακό, οπότε ξεκινήστε βρίσκοντας χρόνο να αξιοποιήσετε σε κοινές οικογενειακές συνήθειες. Είναι ευκαιρία τα δεδομένα να έρθουν μπροστά και να σας θυμίσουν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να χαμογελάτε κάθε ημέρα! Ξεκινήστε! Καλή σας αρχή! 


 

S.M.I.L.E.

Άννα Χαλκιά

Κοινωνική Λειτουργός, Life coach

https://swsmile.com.gr/