Πρωταπριλιά - Μια ξεχωριστή μέρα

Σίγουρα τα παιδάκια σας θα έχουν σκαρφιστεί χίλια δυο ψέματα και πειράγματα να πουν και να κάνουν, για να σας κοροϊδέψουν  την ημέρα αυτή την τόσο ξεχωριστή. Και είναι ξεχωριστή γιατί είναι μια μέρα που φέρνει χαρά στα παιδιά!

Σίγουρα όλοι την θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. «Καλό σχολείο και πρόσεξε μην σε κοροϊδέψουν, μην ψαρώσεις, μέρα που είναι»… Με αυτά τα λόγια  μας χαιρετούσαν οι γονείς μας κάθε χρονιά και εμείς γελούσαμε περιπαιχτικά γιατί όλο και κάποιο ψέμα ή πείραγμα είχαμε ήδη ετοιμάσει. Με αυτά τα λόγια χαιρετούσαμε και εμείς ως γονείς τα δικά μας παιδιά όταν φεύγανε το πρωί για το σχολείο.

Φέτος δεν θα ακουστεί αυτό το «καλό σχολείο» και μιας και έχουμε τα παιδιά στο σπίτι, τι θα λέγατε να τους κάνουμε και εμείς φάρσες έτσι για το καλό της ημέρας και για να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα της καραντίνας και της κοινωνικής απομόνωσης;

Έχουμε ετοιμάσει κάποιες ιδέες και σίγουρα θα σκεφτείτε και εσείς πολλές!

1.      Κολλήστε χαρτάκια στην πλάτη τους και αφήστε τα να γυρνάνε με αυτά. Να γελάτε δυνατά όταν γυρνάνε την πλάτη προς τα εσάς μέχρι να το καταλάβουν και να δείτε τι θα κάνουν… κλασσικό πείραγμα με 100% αποτελέσματα!

2.      Γεμίστε ζαχαρόνερο το ποτηράκι που χρησιμοποιούν όταν πλένουν τα δόντια τους και φροντίστε να είστε κοντά για να δείτε τις εκφράσεις τους να μεταλλάσσονται από την έκπληξη, στην απογοήτευση και τελικά στην χαρά!

3.      Εξαφανίστε όλα τα μολύβια τους και όταν σας ρωτήσουν που είναι αν τα έχετε δει πείτε τε τους με ήθος σοβαρό: ΤΑ ΠΕΤΑΞΑ δεν μπορούσα άλλο να βλέπω μολύβια δίχως μύτες… Θα τσιρίξουν; Θα φωνάξουν; Θα κλάψουν; Θα αγχωθούν; Απολαύστε το ύφος τους μόλις τα μολύβια ξυσμένα τους φανερωθούν!

4.      Ήρθε η ώρα για το φαγητό και τα παιδιά πεινάνε; Ρίξτε μια «κρίση πανικού»… πωπω καήκε το φαγητό τι κακό τι κακό! Θέλω άλλη μια ώρα να ετοιμάσω κάτι καλό. Θα ψαρώσουν στο λεπτό και θα φωνάζουν μα εγώ τώρα πεινάω όχι σε μια ώρα τωραααααά (και πείτε μας αν μπορείτε ότι αυτό δεν σας έχει ξανασυμβεί…χιχιχι)

5.      Τέλος παίξτε με τα ρούχα τους. Πείτε τους για παράδειγμα πως τρύπησε η κάλτσα τους και βγήκαν στην φόρα όλα τα ψέματα τους. Αφήστε τους να ψάχνουν την τρύπα και πειράξτε τα όσο πιο πολύ μπορείτε. Μα εδώ είναι να δεν την βλέπεις; Κάτω κάτω στο πατουσάκι σου. Αυτό το ψέμα γρήγορα λογικά θα φανερωθεί και η διάθεση στα ύψη θα απογειωθεί!

Χαρείτε τις στιγμές αυτής της ξεχωριστής ημέρας παρέα με τα παιδιά σας! Η Πρωταπριλιά είναι ένα έθιμο που όλοι αγαπάμε! Μικροί και μεγάλοι τις φάρσες ξεκινάμε!