Menu
Your Cart
ΕΣΠΑ-Ψηφιακό Άλμα

Όροι Επιστροφής Προϊόντων

Οι όροι επιστροφής προϊόντων και οι προϋποθέσεις που οφείλουν να υφίστανται γι' αυτές, περιγράφονται σε αυτή την πολιτική ισχύουν για όλα τα προϊόντα που αγοράζονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας στην Ελλάδα μέσα από το διαδίκτυο στον ιστότοπο www.toysworld.gr.

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Ο νόμος 2251/94 ορίζει πως ο πελάτης έχει ένα χρονικό διάστημα δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, από την παραλαβή των προϊόντων, στο οποίο μπορεί να ζητήσει την ακύρωση της παραγγελίας που πραγματοποιήθηκε και να λάβει το σχετικό αντίτιμο πίσω.

Για να συμβεί όμως αυτό είναι απαραίτητο να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Να έχει προηγηθεί επικοινωνία με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρίας μας, στο οποίο να δηλώνει ρητά ότι υπαναχωρεί από την αγορά που πραγματοποίησε και επιθυμεί την επιστροφή των χρημάτων του.
 • Τα προϊόντα, που είχε προμηθευτεί, να βρίσκονται στην κατάσταση που παραλήφθηκαν, να μην έχουν χρησιμοποιηθεί, να διαθέτει την αρχική συσκευασία του ακέραιη μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν και να έχουν διατηρηθεί οι σωστές συνθήκες συντήρησης.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ του άρθρου 4 § 10 ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται σε κατηγορίες προϊόντων που αφορούν:

 • Προμήθεια αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν
 • Προμήθεια αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή για λόγους υγιεινής
 • Προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση
 • Προμήθεια σφραγισμένων αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση
 • Προμήθεια σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση
 • Προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί ή εξατομικευτεί μετά την παραλαβή
 • Προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία, σύμφωνα με προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει ο καταναλωτής
 • Προϊόντα που έχουν αγοραστεί με τιμολόγιο (1α περ. 1 του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών).
 • Προϊόντας που βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και ανήκουν στις κατηγορίες: βιβλία, ταινίες, στολές, μπαταρίες και ιπτάμενα παιχνίδια.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιστροφή του τιμήματος που έχει ήδη καταβάλλει, θα γίνεται απευθείας από εμάς, εντός της χρονικής διάρκειας που προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση της υπαναχώρησης και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία θα ενημερωθούμε για την απόφαση του καταναλωτή. Η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια μέσα πληρωμής με εκείνα που ο καταναλωτής χρησιμοποίησε για την αρχική συναλλαγή, εκτός κι αν ο καταναλωτής έχει ρητώς συμφωνήσει διαφορετικά και υπό τον όρο να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής με δαπάνες προκύπτουσες από την επιστροφή των χρημάτων.

Δεν απαιτείται να πραγματοποιηθεί επιστροφή οποιασδήποτε πρόσθετης δαπάνης παράδοσης, εάν ο καταναλωτής ρητώς είχε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέραμε. Τέλος, διατηρούμε την δυνατότητα να παρακρατήσουμε την επιστροφή του τιμήματος μέχρι να λάβουμε πίσω τα αγαθά ή μέχρι ο καταναλωτής να παράσχει αποδείξεις ότι έστειλε πίσω τα αγαθά, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης αρκεί να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα «Φόρμα Υπαναχώρησης» πατώντας εδώ.

Επιστροφές

Στην περίπτωση που κάποιο ή το σύνολο των προϊόντων που σας αποστείλαμε είναι διαφορετικά από αυτά που παραγγείλατε, μπορείτε να τα επιστρέψετε εντός δεκατεσσάρων (14)ημερολογιακών ημερών από την αγορά τους, χωρίς χρέωση μεταφορικών.

Βασική προϋπόθεση για την επιστροφή, αποτελεί τα προϊόντα να βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και με πλήρη αυθεντική συσκευασία και να υπάρξει η πρωτότυπη απόδειξη ή τιμολόγιο της σχετικής αγοράς.

Προκειμένου να επιστρέψετε ένα προϊόν, θα πρέπει να συμπληρώστε τη σχετική «Φόρμα Επιστροφής» πατώντας εδώ.

Εάν το επιστραφόμενο προϊόν έχει υποστεί ζημιές ή φθορές από υπαιτιότητα του πελάτη ή έχει μειωθεί η αξία του από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για τον προσδιορισμό της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των προϊόντων, η εταιρία μας θα εκτιμήσει την αξία των ζημιών και το ύψος της μείωσης της αξίας.

Το αντίστοιχο ποσό της ζημίας θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό της επιστροφής.

Τρόπος Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώσετε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνα: 2271306945 (Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00–20:30 Σάββατο: 9:00–14:00) ή μέσω email: [email protected]

Εκτός των δικαιωμάτων που παρέχονται με την πολιτική επιστροφών, αναγνωρίζονται, σε κάθε περίπτωση, όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για τους καταναλωτές από τις ισχύουσες διατάξεις και τους νόμους σχετικά με τη σύμβαση πώλησης, καθώς και οποιοδήποτε δικαίωμα προκύπτει σε σχέση με τους όρους εγγύησης των προϊόντων.